Texas no-bean chili
För ungefär 4 pers.
Detta behövs:
- 1 kg Högrev, skuret i SMÅ
bitar
- 150 gr Bacon, skuret i strimlor
- 2 st Gula lökar
- 2 st Paprikor, röda
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Flaskor Carnegie Porter öl
- 1 msk Färsk finhackad Jalapeño
- 3-4 msk Chilipulver
- 1 msk Chipotle Chili Paste (Torkad
Jalapeño pasta)
- en nypa Kanel
- 2 tsk Spiskummin
- 1 msk Oregano
- Olja
- Salt
Tillbehör:
Guacomole, Salsa, Gräddfil, Hackad rödlök och Nachoschips.
Gör så här:
- Bryn kött och bacon i olja.
- I med löken, vitlöken
och paprikan och fräs tills lök och paprika mjuknat.
- Häll i öl och eventuellt
vatten så att det täcker köttet med råge.
- I med kryddorna, rör om och
låt sedan grytan sjuda i ett par, tre timmar.
- (Köttet SKALL koka sönder
till en härlig röra)
- Smaka av med salt, kontrollera,
dra in dofterna.
- Mot slutet smular du i oregano.
- Servera med tillbehören och
iskall öl.
Tillbaka
till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?