Boeuf bourguignon
För ungefär 4 pers.
Detta behövs:
- 100 gram Rökt sidfläsk
- 400 gram Morötter
- 250 gram Gul lök
- 250 gram Champinjoner
- 750 gram nötkött (högrev)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 cl Konjak
- ½ liter Rödvin från
Bourgogne
- Salt och Peppar
Gör så här:
- Skär fläsket i tunna
skivor.
- Ansa morötterna och skiva
mycket tunt.
- Skala och hacka lökarna.
- Ansa champinjonerna och skiva
dem.
- Skär nötköttet
längst med fibrerna i fingertjocka skivor.
- Bred ut hälften av fläsket
i en tjockbottnad stekgryta.
- Fördela hälften av morotsskivorna
och lökhacket ovanpå.
- Lägg sedan i hälften
av köttskivorna.
- Salta och peppra.
- Pressa på en vitlöksklyfta.
- Repetera punkt 6.--10. med det
som är kvar.
- Häll på konjak och
rödvin.
- Lägg på locket och
se till att det sluter tätt.
- Tillaga på lägsta värme
på spisen i 4-5 timmar.
- Köttet blir mycket mört
av den mycket skonsamma tillagningen.
- Servera i grytan och lyft av locket
först vid bordet.
Tillbaka
till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?