Jambalaya
För ungefär 4 pers.
Detta behövs:
- 3/4 dl Matolja
- 1 stor Gul eller Röd lök
- 4 st Vitlöksklyftor
- 1 st knippa persilja
- ca 200gram Blekselleri
- 2 st Paprikor
- 1 st burk Krossade tomater
- 1/2 paket Bacon
- ca 400gram fläskkött,
bog eller karré
- ca 300gram Bratwurst eller annan
kryddstark korv
- 1 tsk Timjan
- 10 st Nejlikor
- 1 tsk Farinsocker
- 1 msk Chilipulver
- 1 st Lagerblad
- 1 st Limefrukt
- 2-3 dl Ris
- ca 3 dl Vatten
- Salt och Peppar
Gör så här:
- Hacka löken, hälften
av persiljan, bleksellerin och baconet grovt.
- Finhacka vitlöken.
- Värm matoljan i en rymlig
steggryta och lägg i hacket.
- Låt det hela fräsa
i 10-15 min. på svag värme.
- Tillsätt krossade tomaterna,
alla kryddorna och saften från limefrukten.
- Tillsät fläskköttet
i lagon munstora bitar.
- Låt nu allt detta sjuda
i ca 20 min.
- Häll i den skurna korven,
riset och vattnet.
- Rör om allt väl så
det blandas ordentligt.
- Lägg på locket.
- Koka i ca 20 min. på svag
värme.
- Smaka av under tiden.
- Servera direkt ur grytan eller
på ett uppvärmt serveringsfat.
Tillbaka
till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?