Kung Pao kyckling
För ungefär 4 pers. om rätten serveras tillsammans med fler smårätter,
annars för 2 pers.
Detta behövs:
- 350 gr Kycklingfileer
- 4 msk Jordnöts- eller Matolja
- 3 st Spanska pepparfrukter
- 2 st Vitlöksklyftor
- 5 st Tunna skivor färsk Ingefära
- 1 msk Halvtorr Sherry (tex Amontillado)
- 1 st Purjolök
- 50 gr Rostade jordnötter
Marinad
- 1/3 tsk Salt
- 2 tsk Ljus sojasås
- 2 tsk Halvtorr Sherry
- 1 tsk Maisena eller Potatismjöl
- 1 msk Äggvita, lätt
vispad
Sås
- 1 msk Mörk sojasås
- 1-2 msk Pepparsås eller
1 tsk Sambal Oelek
- 2 tsk Vitvinsvinäger
- 2 tsk Socker
- 1 1/2 tsk Maisena eller Potatismjöl
- 6 msk Klar buljong eller Vatten
Gör så här:
- Skär kycklingfileerna i 1
cm kuber. Lägg kycklingbitarna i en skål.
- Gör i ordning marinaden,
blanda väl och marinerna kycklingen i ca 20 minuter.
- Gör i ordning såsen,
och häll den i kopp.
- Skär alla andra ingredienser
som behöver skäras i tunna skivor.
- Hetta upp en wok till hög
värme, tillsätt oljan.
- Tillsätt pepparfrukten, rör
om.
- Tillsätt vitlöken och
ingefäran, rör om.
- Tillsätt kycklingbitarna,
vänd och blanda i 60 sek.
- Häll i sherryn efter wokens
insida, rör och blanda hela tiden.
- Tillsätt löken och fortsätt
röra runt i ca 40 sek.
- Tillsätt den väl rörda
såsen. Fortsätt att röra tills den tjocknar.
- Tillsätt jordnötterna,
blanda och rör om några ggr.
- Serveras omedelbart tillsammans
med ris.
Tillbaka
till receptlistan
Kommantarer? Hur smakade det?